keskiviikko 24. lokakuuta 2018

USA - Florida - Cape Canaveral

Floridan lomalla kävimme Cape Canaveralilla Air Force Stationilla järjestetyllä kierroksella, jonka olimme varanneet jo etukäteen. Ajellessamme sinnepäin, ohitimme Port Canaveral -sataman, jossa oli aika kivan näköisiä risteilyaluksia odottelemassa satamassa lähtöä. Sieltä lähtee risteilyjä mm. Royal Caribbean, Carnival Cruise sekä Disney Cruise -yhtiön laivoilla esim. Karibialle. Myöhemmin etsin netistä risteilyjen hintoja, jotka olivat yllättävän halpoja. Päätin, että ensi kerralla Floridan lomalla mennään sitten risteilylle! (Ei ole vielä toteutunut)

Matkalla Cape Canaveralille

Bussi kierrätti meitä Cape Canaveralilla jossa on avaruusrakettien laukaisualustoja ja kaikenlaisia operaatiokeskuksia tjsp. Oppaanamme oli hurmaava eläköitynyt astronautti (tai avaruusexpertti), joka osasikin kertoa juurta jaksaen paikan historiasta. Samalle ajelulle oli varannut paikat myös meidän ystäväperheemme, joka oli samaan aikaan lomalla Floridassa. Ihan parasta!

Complex 26

Complex 26. Tämä oli ilmeisesti joku vanha operaatiokeskus

Astronauttinaiset. En tiennyt, että heitä on ollut noin monta

Meidän opas, eläkeläinen astronautti. Takana joku laskeutumiskapseli

Launch complex 5

Cape Canaveral Lighthouse. Alunperin rakennettu vuonna 1862. Rantaviivan eroosion vuoksi majakkaa siirrettiin 1,5 mailia sisämaahan päin. Nykyisellä paikalla majakka aloitti taas toimintansa vuonna 1894. 

Complex 14

Kierros kesti 3 tuntia (!), jonka aikana meitä kierrätettiin bussilla Cape Canaveralin alueella ja pysähdeltiin vähän väliä katselemassa jotain kohdetta. Välillä oli luentomaista selostusta sisätiloissa, joka oli lasten mielestä supertylsää, kun eivät edes ymmärtäneet siitä mitään. Minä olin tyytyväinen, ettei kukaan ympärilläolijoista (paitsi meidän ystävät) ymmärtäneet mitä lapset puhuivat...

Complex 14. Tässä meinasi nuorimmaiselta mennä jo hermot, kun piti istua paikoillaan

Complex 14 sisäänkäynti

Tämäkin oli joku laukaisualusta

Vanha laukaisualusta. Launch complex 34

Launch complex 34

Launch complex 34. Vuonna 1967 täällä harjoiteltiin Apollo 1:n laukaisua, kun sattui onnettomuus ja raketti syttyi palamaan, surmaten kolme astronauttia.

Kappas, siinä vieressä oli kuilussa villi alligaattori

Launch complex 31

Mielenkiintoinen kierros heille, joita avaruuteen liittyvät asiat kiinnostavat. Itsellenikin olisi ehkä jäänyt paremmin jotain muistiin, jos olisin voinut keskittyä kuuntelemaan mitä kerrottiin. En ehkä suosittele perheen pienimpien kanssa kierrosta (kokemuksen rintaäänellä sanottuna). Toisaalta, eipä tuolla Floridassa niin usein tule vierailtua, joten on mentävä silloin kun on siihen mahdollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen piakkoin.

Arki ja talvi

Meillä alkaa olemaan talvi! Yöt ovat välillä kylmiä ja aamulla olen käyttänyt poikia kouluun viedessä jo muutaman kerran pipoakin. Tänä aamu...