torstai 25. lokakuuta 2018

USA - Florida - Universal Studios Orlando

Universal Studios -teemahuvipuisto oli yksi meidän Floridan perhereissun käyntikohteista. Etukäteen olin vain nopeasti netistä katsonut, että siellä on Harry Potter -kylä, johon suunnittelimme menevämme. Universal Studios -alueella oli muutamia eri teemapuistoalueita, joihin piti erikseen ostaa liput. Puistoon mentäessä oli ensin samantyyppinen kävelypromenadi kuin Downtown Disneyssäkin. Tämä promenadi on nimeltään Universal City Walk ja sinne pääsy on ilmaista (muistaakseni). City Walkilla on kauppoja, ravintoloita sekä elokuvateatteri ja esityksiä. Täällä on kiva kävellä ihan muutenkin vain, menemättä välttämättä teemapuistoihin sisään.

Alueen teemapuistot ovat: Universal Studios, Island of Adventure ja Volcano Bay (vesipuisto). Liput Universal Studios tai Island of Adventure -puistoihin maksavat US$ 115 aikuinen ja US$ 110 lapsi per puisto. Volcano Bay -vesipuistoon liput maksavat US$ 80 aikuinen ja US$ 75 lapsi. Ostamalla kumpaankin teemapuistoon oikeuttavan kombo-lipun, tulee se hieman halvemmaksi, kuin erikseen ostettuna. Ei ole mitään halpaa hupia täällä, mutta kerrankos sitä!

Sisäänpääsy Universal Studios -parkkiin

Universal Studios City Walk. Vastarannalla Hard Rock Cafe.

Universal Studios City Walk

Universal Studios City Walk ja Universal-logopallo

Universal Studios City Walk

Universal Studios City Walk. Takana sisäänkäynti Universal Studios

Universal Studios City Walk

Universal Studios City Walk

Hard Rock Cafe

Kävimme syömässä City Walkilla olevassa Hard Rock Cafessa, joka on maailman suurin laatuaan. Siellä oli esillä kaikenlaista teemaan liittyvää tavaraa; esimerkiksi asu, jota Elvis käytti Viva las Vegas -elokuvassa. Ja katossa roikkui Elviksen pinkki Cadillac. Tai no kopio siitä, alkuperäinen taitaa olla Gracelandissa. Ravintolan sivustalta löytyi muuten pala Berliinin muuria. Kauas on päätynyt.

Pink Cadillac

NBA ravintola

Käytyämme syömässä, sää oli muuttunut pilviseksi ja vettä alkoi tihuttelemaan. Me kuitenkin halusimme nähdä Harry Potter -kylän, koska Potter oli vielä silloin vanhimpien poikien suosiossa. Joten päätimme maksaa itsemme sisään puistoon, vesisateen uhasta huolimatta. Ei tänne kuitenkaan enää uudelleen tällä reissulla tultaisi. Ostimme siis sisäänpääsyn Universal Islands of Adventure -teemapuiston puolelle, jossa oli Potterin lisäksi ainakin Jurassic Park juttuja sekä supersankareita.

Merirosvoaiheinen alue

The Lost Continent

Hogsmeade, sisäänkäynti Harry Potterilaan

Hyvin pysyy lumet katolla vesisateellakin


Vesisade vain yltyi, kun olimme Potterilassa. Kaikki olivat aivan litimärkiä, Floridassa kun sataa, niin sataa kunnolla. Potterila itsessään oli oikein viimeisen päälle hienosti tehty. Paikka oli mielestäni kuitenkin hieman pettymys. Pääosassa siellä oli kaupat, joissa myytiin kaikenlaista krääsää tai pientä naposteltavaa. Alueella oli myös joitain huvipuistolaitteita, joista meidän lapset eivät kuitenkaan välittäneet. Joten me tutkiskelimme vain putiikkeja ja ihmettelimme rekvisiittaa. Joissa niissäkin tietysti oli kaikenlaista ihmeellistä ja outoa nähtävää.

Tylypahka
Huvipuistolaitteita

Jurassic Park

Jurassic Park

Jurassic Park. Täältä löytyi pojille kivoja vesilaitteita (kastuminen ei enää tässä vaiheessa haitannut).

Jurassic Park, vesijuttuja

Jurassic Park kiipeilyteline oli aika iso ja kiersi "dinoaitauksia". Minä yritin pysyä poikien perässä möhömahoineni

Jurassic Park

Supersankareita

Olihan siellä tietysti ihan kivoja kauppojakin vaikka kuinka paljon

Universal Studios -alue oli suurempi, kuin miltä se kartalta näytti. Sen läpikäymiseksi kannattaa varata muutama päivä aikaa tai sitten olla liikkeellä heti avautumisaikaan. Oli se kyllä upea paikka, sateesta huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen piakkoin.

Arki ja talvi

Meillä alkaa olemaan talvi! Yöt ovat välillä kylmiä ja aamulla olen käyttänyt poikia kouluun viedessä jo muutaman kerran pipoakin. Tänä aamu...