tiistai 16. lokakuuta 2018

USA - Itärannikko Roadtrip - Florida - Kennedy Space Center

5.7. ajettiin Savannahista Floridan osavaltioon. Sää oli edelleen helteistä, mutta Floridaa lähestyttäessä pilvimassa lisääntyi. Ensimmäistä kertaa reissun aikana hieman ripotteli vettä, joka oli vain virkistävää. Matkaa tälle etapille kertyi vajaat 300 mailia eli reilut 450 km.

Welcome to Florida!

Nämä liittymät olivat aina melko haastavia, onneksi en ajanut


Nasa Causeway kohti Kennedy Space Centeriä, tie ylittää Indian Riverin. Ojissa näkyi siellä täällä pieniä alligaattoreita. Ei tehnyt mieli poistua autosta.

Ajoimme suoraan Titusvillen lähistöllä olevalle Kennedy Space Centerille. Siellä pääsee tutustumaan vierailukeskukseen ja kiertoajelulla esimerkiksi vanhoihin laukaisualustoihin. Keskuksessa vierähtää aikaa useampi tunti, tänne kannattaa tulla ajoissa. Liput maksavat aikuiselta US$ 57 ja lapselta US$ 47, portilta ostaessa liput ovat muutaman dollarin kalliimpia. Keskus on auki päivittäin klo 9-18/20.

Kennedy Space Center

Päästiin bussikierrokselle

Avaruussukkulan päämoottori

Launch Complex 39 - Pad A

Launch Complex 39 - Pad B

The Assembly Building

Pääsimme kierroksella kokemaan mitä tapahtui viimeisillä minuuteilla vuonna 1968, kun ensimmäinen miehitetty lento Apollo 8 lähti kuun lähelle Saturn V -raketilla. Paikka ja laitteet ovat alkuperäisiä. Kokemus oli ihan vaikuttava ja tuntui sisuskaluja myöten.

"The Firing Room". Pääsimme kokemaan sukkulan laukaisun


Ignition!

Saturn V -raketti. Suurin rakettimalli, joka on koskaan laukaistu avaruuteen. Raketti on 111 metriä pitkä ja se roikkui kolmessa osassa katossa

Saturn V -raketti

Alan Shepardin auto. Hän oli ensimmäinen yhdysvaltalainen avaruudessa käynyt astronautti.

Apollo 14 laskeutumismoduli, "Kitty Hawk". Toi mukanaan miehistön maahan 9.2.1971.

Pala kuuta.

Avaruussukkulaa

Täällä liihotteli julmetun kokoisia korppikotkia. Bussiretkellä nähtiin myös yhden kotkan suuri pesä puussa

Rakettitehtaalta, modulien tuotantotiloja

Onko joku muukin miettinyt, että minkälainenkohan on kansainvälisen avaruusaseman vessa? No tällainen 

Huonekasveja

Explorerin kopio

Explorerin sisältä

Explorerin sisältä, ohjaamo

Rakettipiha

Tässä pääsi testaamaan, että minkälaista on laskeutumismodulin sisällä. Hurjaa!


Inspiration

Avaruuskeskuksen käynnin jälkeen menimme syömään Titusvillen Mäkkäriin. Istuimme autokaistan vieressä ikkunapaikalla, kun autokaistalle tuli auto, jossa oli tummennetut lasit. Auton kuski raotti vähän etuikkunaa ja katseli sisälle. Nähdäkseni he eivät tilanneet mitään. Heti tuli mieleen, että alkaakohan kohta ammuskelu, jos vaikka joku työntekijän kaunainen exä tulee tasaamaan tilit tai jotain. Auto onneksi lähti siitä ilman sen kummempaa välikohtausta, mutta ensimmäistä kertaa pieni pelko ehti hiipiä selkäpiitä pitkin ja muistin että missä maassa sitä ollaankaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen piakkoin.

Arki ja talvi

Meillä alkaa olemaan talvi! Yöt ovat välillä kylmiä ja aamulla olen käyttänyt poikia kouluun viedessä jo muutaman kerran pipoakin. Tänä aamu...