perjantai 19. lokakuuta 2018

USA - Itärannikko Roadtrip - Florida - Key West - Islamorada

7.7. Heräiltiin aamulla Key Westin hotellistamme. Aamupalan jälkeen lähdimme vielä kiertelemään kaupungille kaikessa rauhassa.

Kävimme tietenkin Southernmost Point of the Continental USA kivipaasilla, joka on yksi kuvatuimmista Yhdysvaltojen nähtävyyksistä. Tästä on matkaa Kuubaan 90 mailia eli 145 km, suoraan tuonne taakse päin. Key Westin eteläisin paikka on itseasiassa Whitehead Spit, mutta se on Yhdysvaltain laivaston yksityisaluetta. Floridan osavaltioon kuuluu vielä Ballast Key -saari, joka on oikeasti eteläisin manner-Yhdysvaltojen paikka, mutta saari on yksityisomistuksessa.

Southernmost Point of the Continental US. 

Key West on suosittu risteilylaivojen pysähdyspaikka. Taustalla satamaan saapuva matkustajalaiva ja edessä rannikkovartioston alus

Southernmost House, toimii nykyään B&B hotellina

Pelikaani

Jatkettiin matkaa kohti Miami Beachia, josta meillä oli varattu hotelli seuraavaksi ja samalla viimeiseksi yöksi. Päätimme pysähtyä matkan varrella Islamorada -saarella sijaitsevassa merieläinpuistossa, jonka olimme bonganneet menomatkalla Key Westille.

Matka jatkuu taas läpi key -saarten

Kalastuspaatti matkan varrella

Täältä löytyi kaikenlaista mielenkiintoista koristesälää puutarhaan. Mä niin haluaisin tuollaisen manaattipatsaan meillekin

Theater of the Sea on yksi maailman vanhimmista merinisäkäspuistoista. Siellä on monipuolisesti kaikenlaisia merinisäkkäitä, joiden esityksiä pääsi seuraamaan. Sisäänpääsy maksaa US$ 36 aikuinen ja US$ 23 lapsi. Täällä pääsisi myös uimaan esimerkiksi delfiinien, haiden tai rauskujen kanssa, mutta se maksaakin jo jonkin verran enemmän.

Theater of the Sea

Papukaijoja

Tämä oli joku hai

Papukaijojen temppuilua

Delfiini esitteli parhaita temppujaan

Merileijona oli symppis

Theater of the Sea oli melko pieni, mutta todella viihtyisä eläinpuisto. Tänne kannattaa suunnata varsinkin lasten kanssa. Meillä oli tarkoituksena suunnata puistoon myös seuraavalla lomareissulla yhdessä lasten kanssa, mutta emme ehtineet tänne sen aukioloaikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen piakkoin.

Arki ja talvi

Meillä alkaa olemaan talvi! Yöt ovat välillä kylmiä ja aamulla olen käyttänyt poikia kouluun viedessä jo muutaman kerran pipoakin. Tänä aamu...