keskiviikko 17. lokakuuta 2018

USA - Itärannikko Roadtrip - Florida - Everglades

6.7. Heräilimme Vero Beachilla olevasta motellista. Aamupalan jälkeen lähdimme ajamaan Floridan eteläpäässä olevalle Everglades Alligator Farmille, johon oli matkaa rapiat 170 mailia eli noin 280 km. Sää oli edelleen pilvinen, mutta helteinen. Floridassa ilman kosteusprosentti oli huomattavasti korkeampi, kuin pohjoisessa, vaikka lämpöä oli suunnilleen yhtä paljon. Tämä teki olosta välillä melko tukalaa. Itselleni kun kaikki yli + 25 asteen menevät lämpötilat ovat liikaa.

Vero Beachin motelli

Tietullit, näitä oli varsinkin pääteiden varsilla siellä täällä. Meidän vuokra-autossamme oli valmiiksi maksettu tarra ikkunalla, joten pääsimme ajamaan tullien reunimmaista kaistaa suoraan läpi, ilman kolikoiden kaivamista.

Everglades Alligator Farm sijaitsee manner-Floridan eteläisessä kärjessä, Homesteadin eteläpuolella. Siellä on nähtävillä nimensä mukaisesti alligaattoreita, mutta myös krokotiilejä, kaimaaneja, käärmeitä, liskoja ja kilpikonnia. Paikka on auki päivittäin klo 9-17.30 ja sisäänpääsy maksaa US$ 27 aikuinen ja US$ 19.50 lapsi. Sisäänpääsyyn kuuluu pääsy alueelle, showt ja rämevenekyyti. Jos ei halua rämevenekyytiä, on sisäänpääsy halvempi. Me emme menneet rämeveneen kyytiin, olisin tuurillani vain sieltä tipahtanut alligaattoreiden syötäväksi.


Julmetun iso käärme

Kilppari


Allut ottaa arskaaAmerikan krokotiili. Alligaattoreista sen erotti kapeammasta kuonon muodosta

Vas. Amerikan alligaattori, kesk. burmalainen python, oik. Amerikan krokotiili

"Grandpa", Amerikan alligaattori, 14 ft pitkä

Alligaattorin poikasia

Rämevene, joka kierrätti halukkaita rämeellä bongaamassa alligaattoreita luonnossa

Tämä oli tosi kiva paikka, jonne tultiin vielä uudelleenkin lasten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen piakkoin.

Arki ja talvi

Meillä alkaa olemaan talvi! Yöt ovat välillä kylmiä ja aamulla olen käyttänyt poikia kouluun viedessä jo muutaman kerran pipoakin. Tänä aamu...