lauantai 13. lokakuuta 2018

USA - Itärannikko Roadtrip - Washington D.C.

Matka jatkui 2.7. Atlantic Citystä kohti pääkaupunki Washington D.C:tä. Matkaa tälle etapille kertyi vähän reilut 300 km. Meidän reittimme kulki Wilmingtonin eteläpuolelta suoraan etelään pikkukaupunkien ja Kent Islandin läpi. Delawaren ja Marylandin osavaltiot ohitettiin tällä etapilla. Kaupunkia lähestyttäessä perjantairuuhkat olivat melkoiset, oli vielä itsenäisyyspäiväviikonloppu tulossa. Isoilla valtateillä edettiin mateluvauhtia, onneksi saimme kierrettyä suurimmat ruuhkat. Kent Islandilla lahtien yli vievät sillat olivat huiman korkeita ja isoja.

Saavuttiin Washingtoniin. Talot olivat värikkäitä, ehkä Brownstone tyylisuuntaa edustavia taloja?

Washington D.C. eli viralliselta nimeltään District of Columbia on Yhdysvaltojen pääkaupunki. Kaupungilla on rajoitettu itsehallinto, eikä se kuulu mihinkään osavaltioon. Kaupungissa on iso osa Yhdysvaltojen hallinnollisista toiminnoista sekä 174 valtion suurlähetystöt.

Kaupunkiin päästyämme, kävimme ensin kirjautumassa hotelliimme. Hotelli oli vähän etäämmällä keskustasta, Arlingtonin alueella, joka kuuluu jo Virginian osavaltioon. Autoilimme lähellä olevaan kauppakeskukseen ja jätimme automme parkkihalliin. Kaupungissa ajo oli melko jännää ja turhan ruuhkaista, joten päätimme mennä kaupunkiin julkisilla. Kauppakeskukselta pääsi näppärästi metrolla suoraan keskustaan, jonne suuntasimme katselemaan kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Metroasemalla. Täällä oli seuraavana päivänä puukotettu joku.

Takana National Museum of the American Indian

Takana United States Capitol, Yhdysvaltain kongressin rakennus. Talo on valmistunut vuonna 1811.

Amerikassa kaikki on isompaa, jopa oravat

Smithsonian Institution Building "The Castle". Rakennus valmistui vuonna 1855.

Valkoisen Talon matkamuistomyymälä

Treasury Building. Taloa alettiin rakentamaan vuonna 1836 ja sitä rakennettiinkin vuosikymmeniä laajennuksineen. Talon kuva on 10 dollarin setelin takapuolella.

The White House eli valkoinen talo etupuolelta. Oli yllättävän pienen oloinen. Tämä on siis Yhdysvaltain presidentin virka-asunto, talo on valmistunut jo vuonna 1800. Ensimmäinen presidentti, joka talossa asui oli John Adams. Meidän reissumme aikaan Obama asutti vielä taloa.

First Division Monument valkoisen talon sivustalla

Valkoinen talo takapuolelta. Tämä on ehkä se tutumpi puoli

Zero Milestone, pystytetty vuonna 1923. Kivi on alunperin tarkoitettu aloituspisteeksi, josta maan kaikkien teiden etäisyydet mitataan. Nykyään vain Washington D.C:n alueiden teiden etäisyydet mitataan tästä. Kivi oli Valkoisen Talon takapuolella.

Washington Monument. Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin mukaan nimetty obeliski, joka on valmistunut vuonna 1884.

Hämärän koittaessa mieleeni juolahti, että kauppakeskus jonka parkkiin jätimme automme, menee varmasti jossain vaiheessa kiinni. Meillä oli matkaa jonkin verran jo sinne metroasemallekin, joten mies hyppäsi ajoradan viereen huitomaan ja vislaamaan vimmatusti, kun näki taksin lähestyvän. Taksi nappasi meidät kyytiin ja vei suoraan kauppakeskukselle. Paikka oli onneksemme vielä auki. Kun menimme maksamaan parkkimaksua automaatille, sepäs menikin epäkuntoon ja imaisi miehen maksukortin. Oujee, tämä tästä vielä puuttuikin! Automaatin kyljessä oli nappi, jota ohjattiin painamaan ongelmatilanteissa. Paineltiin sitten nappia ja kaiuttimesta joku vastasikin pian. Mies kertoi automaatille ongelmamme ja kaiuttimesta pyydettiin odottelemaan. Mietimme jo, että kuinkakohan monta tuntia saadaan odotella. Mutta vajaan viiden minuutin päästä sieltä tallustelikin mies, avasi automaatin, ojensi kortin ja antoi ilmaisen parkkimaksulapun meille. Olimme suorastaan pöyristyneen hämmästyneitä näin nopeasta ja tehokkaasta palvelusta. Ihan mahtavaa! Joten saimme hyvillä mielin ajella hotellille nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen piakkoin.

Arki ja talvi

Meillä alkaa olemaan talvi! Yöt ovat välillä kylmiä ja aamulla olen käyttänyt poikia kouluun viedessä jo muutaman kerran pipoakin. Tänä aamu...